Суд арештував голову ОТГ від "Слуги народу" Підкурганного, який погорів на хабарі

 УНН

Шевченківський районний суд Києва відправив під варту голову Димерської об’єднаної територіальної громади Володимира Підкурганного від "Слуги народу", який погорів на хабарі. Також суд арештував депутата районної ради та посередника, через яких Підкурганний намагався отримати шахрайським шляхом 2,6 млн грн.

"Усім трьом фігурантам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", — повідомили у Київській обласній прокуратурі.

Раніше повідомлялось, що у Київській області на хабарі затримали голову Димерської об’єднаної територіальної громади Володимира Підкурганного, який є представником від партії "Слуга народу".

За даними слідства, голова ОТГ разом з депутатом районної ради та посередником намагалися заволодіти грошима потерпілого, запевнивши, що можуть допомогти вирішити питання з виділенням земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства. Свої "послуги" вони оцінили у 2,6 млн грн. Отримати оговорену суму вони мали намір частинами – 280 тисяч, 800 тисяч та 1,6 мільйони гривень. Під час одержання посередником другої частини коштів у сумі 800 тис гривень вказаних осіб було затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Як стало відомо пресі, мова йде про Володимира Підкурганного. Затриманий — колишній суддя. Він з 2010 року працював у Вишгородському районному суді Київської області. Однак його було звільнено у 2017 році за незаконні рішення у справах Майдану.

У "Слузі народу" заявили, що голова Димерської ОТГ Володимир Підкурганний, якого правоохоронці затримали на хабарі, має піти у відставку на час розслідування. Крім того, він не є членом партії "СН".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення