Суд Липецька зберіг ухвалу про забезпечувальну міру заводу Roshen

 РИА Новости

Арбітражного суду Липецької області відмовився скасувати свою ухвалу про забезпечувальні заходи, якими заборонив податковому органу безспорне списання з рахунків липецької кондитерської фабрики Roshen більш 261 мільйона рублів донарахованих податків.

Як повідомили РІА Новини в суді, суд у четвер відхилив відповідне клопотання Федеральної податкової служби (ФПС), розглянуте в рамках судового засідання.

Раніше дев'ятнадцятий арбітражний апеляційний суд також відхилив апеляційну скаргу ФНС на це ухвалу суду першої інстанції.

Фабрика Roshen оскаржила в суді рішення міжрайонної інспекції Федеральної податкової служби по найбільших платниках податків по Липецькій області від 30 червня про донарахування їй 261,5 мільйона рублів податків, пені і штрафів.

Компанія попросила прийняти забезпечувальні заходи у вигляді зупинення дії оскаржуваного рішення.

Платник податків мотивував прохання тим, що перерахування всієї суми в бюджет призведе до збитків, пов'язаних з невиконанням зобов'язань перед працівниками, бюджетом, позабюджетними фондами і контрагентами за зовнішньоекономічними контрактами.

Фабрика представила в суд інформацію про наявні у неї за перше півріччя 2015 року збитки у розмірі близько 11 мільйонів рублів, а також вимога ФНС сплатити донараховані суми до 14 жовтня.

Липецький арбітраж визнав можливим накласти заборону на безспірне списання коштів з рахунків Roshen, не припиняючи рішення податкової інспекції в решті частини.

Як зазначається в ухвалі суду, такий підхід дозволить захистити майнові інтереси заявника і не буде порушувати публічні інтереси, зокрема, не стане перешкодою для звернення ФНП у слідчі органи, уповноважені здійснювати попереднє слідство у кримінальних справах про податкові злочини, для вирішення питання про порушення кримінальної справи.

Roshen — один з найбільших в світі виробників кондитерських виробів, що випускає 450 тисяч тонн продукції на рік. До складу корпорації входять фабрики на Україні, в Литві, Угорщині та Росії. Її власник Петро Порошенко, висуваючи кандидатуру в президенти, обіцяв у разі перемоги на виборах продати свій головний актив, однак поки цього не сталося. Продажем займається інвесткомпанія Rothschild, яка в умовах конфлікту на сході України знайти покупця не може.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення