Суд поновив на посаді люстрованого екс-начальника ДАІ Сіренка

 Лівий берег

Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді начальника Державної автоінспекції Міністерства внутрішніх справ Анатолія Сіренка, звільненого згідно з законом "Про очищення влади" (люстрацію). Про це повідомила начальник Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко.

"Наприкінці грудня суд задовольнив його позов і поновив на посаді", - сказала вона, зазначивши, що Мін'юст має намір подати апеляцію на це рішення.

За словами Козаченка, для відновлення на посаді Сіренко використовував попереднє судове рішення, яким йому було скорочено термін перебування на посаді заступника начальника обласного управління МВС у Київській області у період 2010-2011 років.

Таким чином, термін перебування його на посаді, яка підпадає під люстрацію, скоротили, він становив менш ніж 1 рік. А люстрації зазнають особи, які пропрацювали більш ніж рік на керівних держпосадах у період президентства Віктора Януковича.

Суд врахував це рішення і скасував наказ МВС від 21 квітня 2015 року про звільнення Сіренка.

Також суд постановив поновити його на посаді начальника департаменту ДАІ МВС з 22 квітня 2015 року та зобов'язав Мін'юст видалити відомості про Сіренка з Єдиного реєстру люстрованих осіб.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення