Суд відправив у СІЗО орендаря будівлі, де знаходився будинок престарілих "Золотий вік"

 УНН

Суддя Київського районного суду міста Харкова обрала запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для орендаря пансіонату у Харкові В’ячеслава Кравченка, якого підозрюють у порушенні вимог пожежної безпеки, що спричинило виникнення пожежі та загибель 15 людей в пансіонаті для літніх людей.

"Оцінюючи сукупність обставин, а саме вагомість наявних доказів про вчинення Кравченком кримінального правопорушення, тяжкість покарання, що загрожує йому в разі визнання винним у кримінальному правопорушенні, у вчиненні якого підозрюється, враховуючи, що дії Кравченка, за вчинення яких він отримує підозру, носять характер тяжкого кримінального правопорушення проти громадської безпеки, що призвело до загибелі 15 осіб та заподіяння шкоди здоров’ю 5 осіб… Застосування більш м’яких запобіжних заходів неможливе, тому обираємо запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів, в межах строку досудового розслідування. Тобто, до 21 березня 2021 року включно", - сказала суддя.

Суддя не визначила розмір застави у кримінальному провадженні.

Прокуратура наполягала на застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у Харківському слідчому ізоляторі строком на 60 днів без можливості внесення застави.

При цьому, захист просив цілодобовий домашній арешт з вилученням закордонного паспорту, щоб підозрюваний не міг виїхати з країни. Сам підозрюваний наполягав на тому, що він співпрацює зі слідством і прагне розібратися в ситуації. За його словами, пансіонатом займалась його дружина, а він лише іноді їй допомагав, зокрема, купував продукти для мешканців пансіонату.

21 січня у Харкові у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. Цей будинок для літніх людей був приватним пансіонатом "Золотий час". Спочатку повідомлялося про 13 загиблих, однак пізніше їх кількість зросла до 15.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення