Суд відпустив чиновника, підозрюваного у хабарі в 4 млн грн, не знайшовши доказів

Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження проти депутата Київської міської ради минулого скликання Віталія Даниленка (фракція УДАР - "Солідарність").

Про це стало відомо з ухвали Печерського районного суду Києва від 26 травня, оприлюдненої в Єдиному реєстрі судових рішень.

"13.04.2016 прокурор виніс постанову про закриття кримінального провадження щодо підозрюваного у зв'язку з невстановленням достатніх доказів для доведення його винуватості в суді і вичерпанням можливості їх отримати", - сказано в ній.

У зв'язку із цим захист колишнього депутата звернувся до суду з проханням повернути заставу в розмірі 1 млн гривень. Суд це клопотання задовольнив, зазначивши, що після закриття кримінального провадження запобіжний захід втрачає чинність.

Нагадаємо, Даниленка з кількома спільниками затримали 5 серпня 2015 року. Його запідозрили в отриманні неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів від власників автозаправних станцій і автогазозаправних пунктів Києва за їх подальше безперешкодне функціонування і непроведення перевірок. У повідомленні СБУ фігурувала сума 4 млн гривень. Даниленко тоді був головою тимчасової контрольної комісії з перевірки діяльності автозаправних станцій.

Суд обрав для Даниленка запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою у вигляді застави 1 млн гривень. Депутат гроші вніс і вийшов на волю.

До нового складу Київради, обраної восени 2015 року, Даниленко не потрапив.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення