Суд взяв під домашній арешт екс-начальника управління міліції Києва

 Zaxid.net

Колишньому керівнику управління громадської безпеки повідомили про підозру в організації розгону Майдану

Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому керівнику управління громадської безпеки управління МВС в Києві, якому інкримінують організацію застосування спецзасобів та насильства з боку бійців «Беркута» та військовослужбовців внутрішніх військ щодо мітингувальників і представників ЗМІ 1 грудня 2013 року на вулиці Банковій у Києві.

«Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України повідомив про підозру колишньому керівнику управління громадської безпеки ГУ МВС України в Києві, якому інкримінується організація, шляхом дачі завідомо незаконного наказу, застосування 01.12.2013 р. на вул. Банковій у Києві співробітниками спецпідрозділу «Беркут» і військовослужбовцями внутрішніх військ МВС України спеціальних засобів і фізичної сили до учасників акції протесту й журналістів, в результаті чого заподіяно тілесні ушкодження 29 мітингувальникам і 22 представникам засобів масової інформації, що призвело до настання тяжких наслідків»,- йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

Крім того, йому інкримінується неналежне виконання службових обов'язків, відсутність забезпечення захисту бійців внутрішніх військ і патрульно-постової служби, в результаті чого отримали тілесні ушкодження 26 осіб.

«Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту», - додали в ГПУ.

У відомстві нагадали, що за результатами розслідування кривавого розгону протестуючих 1 грудня 2013 року на вулиці Банковій, повідомлено про підозру п'яти особам з числа керівництва держави і правоохоронних органів і п'яти правоохоронців - виконавцям цих протиправних дій. Направлені до суду обвинувальні акти відносно 3 осіб, 6 підозрюваних знаходяться в розшуку.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення