Суд заарештував 12 російських літаків за польоти до Криму

Суд в Україні заочно арештував 12 літаків російського авіаперевізника, які використовувались для транспортування пасажирів до тимчасово окупованого Криму в аеропорт Сімферополя.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АРК та міста Севастополя. Відзначається, що арешт накладено у ході розслідування ГУ СБУ в Криму кримінального провадження за ч. 2 ст.332 1, ст. 334 та ч.1 ст.111 КК України.

"Встановлено, що однією з російських авіакомпаній з 2019 року незаконно використовувались 12 пасажирських літаків марок "Boeing" та "Airbus" для здійснення переправлення осіб через державний кордон України на порушення норм міжнародного та українського законодавства", – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі додали, що раніше в рамках зазначеного провадження було накладено арешти на 199 повітряних суден, які здійснювали регулярні пасажирські авіаперевезення до окупованого півострова, порушуючи міжнародні правила польотів та законодавство України.

Також прокуратура АРК звернулася до Укрбюро Інтерполу для внесення 109 раніше арештованих літаків-порушників до бази міжнародного розшуку.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення