Суд заарештував 14 свердловин компаній екс-міністра Злочевського

 Громадське.ТВ

Печерський райсуд Києва заарештував 14 свердловин ТОВ «Парі», що входить до складу групи компаній Burisma колишнього міністра екології Миколи Злочевського.

Рішення було винесено за клопотанням Генпрокуратури 1 липня, повідомляється у Єдиному держреєстрі судових рішень.

Зокрема, заарештовано 6 свердловин на Никловицькому родовищі у Львівській області, 6 свердловин на Пилипівському родовищі в Івано-Франсківській області та 2 свердловини на Шереметьєвському родовищі в Чернівецькій області.

Ці арешти були накладені в рамках досудового розслідування Генпрокуратури щодо присвоєння грошових коштів посадовими особами державної компанії «Укргазвидобування» протягом 2010-2014 років при виконанні договорів про спільну діяльність, а також за підозрою в ухилянні від сплати податків посадовими особами ряду компаній з групи Burisma.

Раніше повідомлялось про арешт на 20 свердловин газодобувної компаній «Еско-Північ», що належить екс-міністру екології часів Януковича Миколі Злочевському.

Нагадаємо, 7 липня Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що ГПУ розслідує нову схему розкрадання українського газу, до якої може бути причетний Злочевський.

Микола Злочевський – екс-міністр екології та природних ресурсів уряду Миколи Азарова (2010-2012 рр.), зараз він переховується за кордоном. Підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368-2 КК України (незаконне збагачення).

Також, Спеціалізована антикорупційна прокуратура спільно з Національним антикорупційним бюро розслідують резонансну справу про розкрадання українського газу, фігурантом якої є народний депутат Олександр Онищенко.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення