Суд заарештував подільника Яценюка у справі про розкрадання держкоштів

 Обозреватель

Сьогодні, 20 липня, Солом'янський райсуд Києва на засіданні обрав першому заступнику голови правління ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) Миколі Щурикову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів з правом внесення застави у розмірі 40 млн 584 тис. гривень.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Так, слідчий суддя частково задовольнив клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) і НАБУ.

Варто відзначити, що представники САП і НАБУ просили про заставу у розмірі 205 млн грн.

Сам Микола Щурик заявив, що у нього немає коштів для внесення застави.

У свою чергу, САП стверджує, що утримання під вартою Щурикова не дозволить йому чинити тиск на свідків, що проходять по його справі, і не дасть йому можливості сховатися від слідства, виїхати за межі України.

Миколі Щурикову оголошено підозру у вчиненні особливо тяжкого кримінального злочину - розтрати майна ОПЗ в особливо великих розмірах за попередньою змовою з групою осіб, з використанням службового становища на суму понад 205 млн 181 тис. гривень.

Зокрема, він підозрюється в тому, що підписував договори з господарськими суб'єктами про купівлю природного газу за завищеними цінами. Прокурор зазначив, що за даний злочин, згідно з українським законодавством, передбачено позбавлення волі на строк понад 10 років.

У свою чергу, перший заступник голови ОПЗ під час судового засідання заявив про погрози на його адресу. Крім того, він готовий доводити, що всі підозри щодо нього безпідставні. "Я буду йти до кінця. Ніхто бігти нікуди не буде, потрібен арешт - значить нехай буде арешт. Мені боляче і прикро від того, що тут відбувається", - сказав Микола Щурик.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за рішенням слідчого судді Солом'янського суду Києва була обрана міра запобіжного заходу для заступника голови правління НАК "Нафтогаз України", голови Наглядової ради ВАТ "Одеський припортовий завод" Сергія Переломи: він взятий під варту терміном на 60 днів з альтернативою внесення застави у розмірі 80 мільйонів гривень.

Як відомо, голова наглядової ради Одеського припортового заводу - перший заступник голови правління "Нафтогазу" Сергій Перелому і заступник директора ОПЗ Микола Щурик затримані у справі про розтрату коштів підприємства.

Нагадаємо, голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі заявив, що чиновники з припортового заводу, яких затримала НАБУ, передавали гроші колишньому нардепу від "Народного фронту" Миколі Мартиненку. За словами Саакашвілі, голова наглядової ради ОПЗ Перелому був бізнес-партнером Мартиненко, а призначили його в Одеський припортовий завод за особистим розпорядженням колишнього прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення