Суд залишив дружині Піскуна гектар у Києві під ще один торгівельний центр

 Наші гроші

Прокуратура не змогла відсудити у ТОВ «Корса» і ТОВ «Капрі» земельну ділянку на вул. Багговутівській, 17-21 у м. Києві. Про це свідчить рішення Господарського суду м.Києва від 22 вересня, розповідаюсть Наші гроші.

У грудні 2014 р. Київська міська рада прийняла рішення про передачу у спільну оренду на 10 років фірмам «Корса» (91%) і «Капрі» (9%) ділянки площею 0,93 га для будівництва та обслуговування житлових будинків, готельно-офісного комплексу, торговельного центру з підземним паркінгом та гостьовими автостоянками.

Прокуратура Києва звернулась із позовом про визнання рішення Київради незаконним і його скасування. Прокуратура стверджувала, що рішення суперечить Земельному кодексу, оскільки передача частини ділянки відбулося без вилучення її у попереднього землекористувача – ПАТ «Завод Укркабель», також площа орендованої ділянки більш ніж у 7 разів перевищує площу нерухомого майна, що є власністю «Корса» і «Капрі», а право оренди земельної ділянки, що не знаходиться під об’єктом нерухомості, набувається лише на конкурентних засадах.

Однак суд з’ясував, що по матеріалах проекту землеустрою є нотаріально посвідчена згода ПАТ «Завод Укркабель» на відведення «Корса» і «Капрі» земельної ділянки. Крім того, встановлено, що «Завод Укркабель» взагалі не набув статусу землекористувача, оскільки з 2000 р., коли Київрада виділила йому тут близько 5 га, підприємство так і не уклало договір оренди.Відтак суд у позові прокуратури повністю відмовив.

За адресою вул. Багговутівська 17-21 наразі вже є один торговий центр «Променада», власниками приміщень якого є «Корса» і «Капрі». Співвласниками фірми «Корса» є бізнесмен Володимир Школьнік, віргінський офшор «Верді Груп Лімітед», ТОВ «Ріелті Класік» (власник – кіпрська компанія «Піар Юкрейніан Ресерч Енд Дівелопмент Лімітед»), а також Світлана Піскун, дружина Святослава Піскуна, який тричі обіймав посаду генерального прокурора (2002-2003, 2004-2005, 2007 рр.), а також був нардепом від Партії регіонів (2007-2012 рр.).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення