Суд залишив вирок Сенцову і Кольченко без змін

 Дождь

Військова колегія Верховного суду РФ у вівторок, 24 листопада, залишила без змін вирок українському режисерові Олегу Сенцову і кримському активісту Олександру Кольченко, засудженим на 20 і 10 років колонії суворого режиму відповідно. Про це повідомляє «Інтерфакс»

Захист Сенцова і Кольченко просив скасувати вирок як необгрунтований і політично вмотивований. В апеляції зазначалося, що в справі немає доказів існування терористичного співтовариства, яке, за даними звинувачення, було відділенням радикальної націоналістичної партії «Правий сектор».

Раніше адвокат Дмитро Дінзе назвав вирок «верхом несправедливості і беззаконня» і заявив, що сторона обвинувачення чинила тиск на свідків.

Північно-Кавказький окружний військовий суд 25 серпня засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років суворого режиму, а кримського активіста Олександра Кольченко на 10 років колонії.

Їх засудили за звинуваченням у спробі влаштувати теракти в Криму після приєднання півострова до Росії. Самі вони звинувачення відкидають і не визнають юрисдикції суду.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення