Суд зобов'язав СБУ повернути вилучені під час обшуку в офісі журналу ForkLog гроші і техніку

 Depo

Шевченківський районний суд Києва зобов'язав Службу безпеки України повернути вилучені під час обшуку в офісі найбільшого журналу про криптовалюти і блокчейн ForkLog 13,5 тис. доларів і 2 монітори марки DELL

"4 січня Шевченківський районний суд Києва частково задовольнив вимоги адвокатів про повернення вилученого в офісі ForkLog майна. Зокрема, йдеться про готівкові кошти в розмірі 13 500 доларів і два моноблоки марки DELL (насправді монітори, які помилково внесено до протоколу обшуку як моноблоки). Пляшку рому Kraken суд повертати не зобов'язав, оскільки вона не була внесена до протоколу обшуку", - йдеться у повідомленні.

При цьому адвокати продовжують домагатися повернення іншого вилученого майна.

Відповідно до повідомлення, вилучене в офісі редакції майно належить одному із представників журналу Євгенію Муратову.

Також повідомляється, що на допит до СБУ на 24 січня викликали двох представників команди ForkLog - Муратова і Владислава Ліхуту, які наразі мають процесуальний статус свідків за тією ж кримінальною справою, за якою раніше допитували засновника журналу Анатолія Каплана.

Крім того, відповідно до повідомлення, з 10 по 13 січня ресурс ForkLog зазнав масованої DDo-атаки з використанням різних векторів.

Ті, що атакували, не виходили на в'язок з редакцією журналу, ніяких вимог не висували.

Нагадаємо, усередині грудня співробітники СБУ провели обшуки в орендованій квартирі засновника проекту про криптовалюти і блокчейн Forklog Анатолія Каплана (Клімова) в Одесі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення