Судді масово звільняються через реформу: не хочуть декларувати майно

В апеляційному суді Києва масові звільнення суддів через судову реформу, яка ще не почалася Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав журналіст Юрій Бутусов

"Вчора було призначено засідання апеляційного суду міста Києва - я оскаржив рішення судді Дарницького районного суду Сухомлинова, який не повідомивши мене і в мою відсутність прийняв рішення заборонити мені виїзд з України за позовом структур "Юри Єнакіївського".

Заходжу в апеляцію у порядку, реєструємося, чекаю суду. Але засідання немає. Раптом із сусіднього залу виходить молода суддя, до неї підходить адвокат "добрий день, підкажіть, будь ласка, це ви ведете процес..." Але суддя відвертається, робить вигляд, ніби не помічає і не чує в порожньому коридорі однієї людини, який задає їй питання, і мовчки йде. Думаю, як же набридли судді відвідувачі суду, як же вона втомилася від своєї роботи, навіщо вона себе мучить, їздить сюди, якщо її так дратують люди?

Через хвилин 20 з іншого кабінету вибігає дівчина-секретар - у неї теж інший процес, але вона навпаки, доброзичлива і охоче відповідає на наші запитання.

"Швидше за все, у вас суд не відбудеться сьогодні, швидше за все, ваші судді звільнилися. Як звільнилися? Та так. З 1 жовтня розпочинається судова реформа, багато суддів почали звільнятися, щоб не декларувати своє майно, не проходити перевірку, і спокійно отримувати пенсію. Так, нормальна пенсія. У нас минулого тижня в апеляційному суді Києва звільнилися одразу 12 суддів - 5 з цивільної палати, 7 з кримінальної. І це за один тиждень. Тому повістки у вас вислані, а суддів вже немає. Так, молоді судді на пенсію вийти не зможуть, тут потрібен стаж. Всім тепер доведеться проходити перевірки. Йдіть вниз у приймальню і отримуйте нову дату засідання, нехай вам призначать такого суддю, який не збирається звільнятися",-розповів журналіст

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення