Суддя, якого впіймали на хабарі у півмільйона, вимагає декретну відпустку

Суддя Господарського суду Одеської області Павло Меденцев, спійманий на хабарі в 567 тис. гривень і знаходиться в бігах, затіяв судову тяганину. Він вимагає від свого роботодавця надати йому відпустку по догляду за дитиною.

Про це стало відомо з ухвали Одеського апеляційного адміністративного суду від 5 липня 2016 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень.

Павло Меденцев був затриманий за хабар два роки тому. Таку суму він вимагав у директора ПП «Смартком» за обумовлений підсумок судового спору з СК «Гарантія» про стягнення страхової виплати в розмірі 2,3 млн гривень.

У травні минулого року глава Верховного суду Ярослав Романюк підтримав подання генпрокурора на арешт Меденцева, після чого дав свою згоду і парламент. Проте до цього моменту суддя господарського суду Одеської області втік.

У своєму позові на ім'я глави Господарського суду Одеської області Володимира Петрова, суддя домагається надання відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трьох років. Відповідну заяву він подав відразу після того, як був спійманий на хабарі.

У лютому Одеський окружний адмінсуд вже відмовив судді в цій вимозі.

В апеляції Меденцев стверджував, що аргументи першої інстанції, яка відмовила йомув наданні декрету, були необґрунтованими.

Крім того, він упевнений, що суди не повинні звертати увагу на лист Генпрокуратури, згідно з яким місце перебування Меденцева (після втечі) не відомо.

Все це не допомогло - апеляційний адмінсуд відмовив у задоволенні апеляційної скарги побіжного судді.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення