Сутички на Подолі: 4 підозрюваних оголосили у розшук

Підозрюваних у спробі прорватися в управління поліції Подільського району Києва, оголосили у розшук.

Про це у Facebook повідомив юрист Масі Найєм.

За його словами, за тиждень після подій правоохоронці повідомили про підозру чотирьом особам, але особисто повідомлення нікому не вручили.

"Повістки були за день до допиту (а не за три), оголосили у розшук: до одного зайшли до дому, але не вручили, бо не було, другий не відкривав двері (не було вдома), у третього залишили підозру в тамбурі, у четвертого підозра надіслана листом", - заявив Масі Найєм.

Нагадаємо:

9 лютого на Контрактовій площі у Києві поліція затримала групу молодиків, в тому числі із символікою С14, у яких вилучили ножі, газові балончики і пістолет. У С14 заявили, що їхні активісти брали участь в акції "Хто замовив Катю Гандзюк?".

Учасників акції забрали до Подільського відділку поліції. Невдовзі їх відпустили, проте хлопці спробували "штурмом" відділку повернути собі особисті речі, вилучені поліцією.

Між правоохоронцями та молодиками виникла сутичка, правоохоронці витиснули їх на вулицю.

Поліцейські застосували силу, один із них крикнув "Лягай, бандера!".

Слідчі розпочали три кримінальних провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 341 (Захоплення державних будівель) та ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

12 лютого Печерський райсуд Києва ухвалив узяти під варту на 2 місяці поліцейського Василя Мельникова, якого підозрюють у побитті представника С14.

Водночас Мельников вийшов під заставу в 115 тисяч гривень, які вніс кандидат у президенти Ілля Кива.

14 лютого правоохоронці оголосили підозру чотирьом особам за спробу прорватися в управління поліції Подільського району Києва.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення