Епідеміологи розповіли, якою буде друга хвиля COVID-19 в Україні

 Канал 24

Епідеміологи попереджають українців, що після закінчення карантину не потрібно відразу ж бігти в кафе і забувати про санітарно-гігієнічні норми. Вірус сам по собі нікуди не зникне, а навпаки продовжить мутувати.

Більшість експертів вважають, що влітку будуть поодинокі випадки захворювання, а ось восени Україну чекає нова хвиля епідемії коронавірусу.

Епідеміолог Людмила Мухарська зазначила, що COVID-19 відноситься до респіраторних інфекцій, а саме ці інфекції і є сезонними захворюваннями.

Поки експерти не беруться говорити про те, чи буде нова хвиля епідемії серйознішою, ніж весняна. Але одне зрозуміло точно, що восени епідеміологічна ситуація в країні буде у важкому стані. Оскільки до коронавірусу додадуться також і інші гострі респіраторні захворювання.

Якщо дивитися на досвід минулих епідемій іспанського або свинячого грипу, то друга хвиля завжди проходить важче.

Своєю чергою вірусолог Борис Донський вважає, що поки ніхто точно не знає, чи буде друга хвиля епідемії могутніша першої. При цьому він зазначив, що до нас прийде ще не одна хвиля захворювання. Також не варто забувати і про грип.

Експерти зазначили, що за літо в Україні повинні мобілізувати всі ресурси, щоб бути максимально готовими до другої хвилі захворюваності. Вірусологи також заспокоїли тим, що з часом у людей виробиться імунітет до COVID-19. Але найголовніше - не забувати про прості правила гігієни.

Нагадаємо, від коронавірусу в Україні померли 340 людей.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення