Світ захопила нова небезпечна гра для дітей

Гра, в ході якої зникають діти в різних країнах світу, торкнулася Естонії. В цьому році співробітникам поліції доводилося часто розслідувати подібні "липові" зникнення. Гра має назву "Зникнути на 24 години", повідомляє Радио 4.

Керівник патрульної служби Іда-Харьюского відділення поліції, майор поліції Юхан Євонов таку поведінку називає безвідповідальною.

"Молоді люди могли б подумати, в якому стані їх батьки, скільки сил з боку державних служб відправляється на пошуки. Але ж в цей час хтось дійсно може потребувати допомоги", - сказав Євонов.

Поліція відзначає, що близьким зниклого не можна приховувати інформацію від поліції. Наприклад, якщо підліток втік з дому після сварки з батьками або якщо батько його вдарив, про це потрібно сказати правоохоронцям.

На жаль, на переживаннях близьких зниклої безвісти людини намагаються нажитися і шахраї. За словами Юхана Євонова, були випадки, коли з рідними зв'язувалися зловмисники і, представляючись добровольцями, вимагали гроші за пошукову операцію. Він підкреслює, що пошуки зниклого завжди ведуться безкоштовно.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення