Світові авіакомпанії масово скасовують рейси над Іраном: список

Великі світові авіакомпанії скасовують рейси до Ірану після ракетного обстрілу американської військової бази на території Іранку.

Так, іноземні ЗМІ повідомляють про те, що німецька авіакомпанія Lufthansa вирішила призупинити виконання рейсів в Іран після удару іранського Корпусу вартових ісламської революції по об'єктам США в Іраку. Всі рейси в Іран та Ірак також скасувала французька авіакомпанія Air France.

Крім того, рейси в Іран скасували:

  • сінгапурська Singapore Airlines;
  • тайванська Taiwan's EVA;
  • малазійска Malaysia Airline;
  • авіакомпанія Об'єднаних Арабських Еміратів Emirates Airline.
  • тайваньська та малазійська авіакомпанії також призупинили рейси над Іраком.

Нагадаємо, пасажирський літак Міжнародних авіаліній України, що перевозив 168 пасажирів і 9 членів екіпажу, зазнав аварії за кілька хвилин після вильоту з Міжнародного аеропорту Імама Хомейні у Тегерані. Згідно з повідомленнями місцевих ЗМІ, технічні проблеми стали причиною аварії. Всі, хто був на борту, - загинули.

Прессекретар Міністерства доріг і транспорту Ірану Кассем Бініаз заявив про те, що у літака, який прямував до Києва, загорівся двигун і пілот втратив керування. Інформацію про те, що катастрофа сталася через несправність із двигуном, а не через тероризм, попередньо підтвердили і в українському посольстві в Ірані.

Але, за кілька годин до катастрофи іранські військові обстріляли дві військові бази США на території Іраку.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення