Світовий банк побачив зв'язок між глобальним потеплінням і зростанням числа бідних

 Дождь

Глобальне потепління має великий вплив на зростання числа бідних, говориться в опублікованому в неділю, 8 листопада, прес-релізі на сайті ООН. У доповіді Світового банку «Шокові хвилі: управління впливом зміни клімату на бідність» говориться, що бідність можна перемогти тільки у випадку зміни клімату.

Бідні люди, говориться в доповіді, вже наближені до кліматичних шоків: падіння рівня врожаю від зменшення кількості дощів веде до стрибка цін на продовольство, а також до збільшення кількості хворих на різні хвороби. До недугів, відзначає організація, ведуть теплові хвилі або повені. Всі ці явища можуть повністю знищити багато досягнень, які далися з великою працею в Африці і Південній Азії, і повернути людей назад у бідність.

«Ця доповідь говорить про те, що перемогти бідність можна буде тільки при прийнятті конкретних дій для зменшення загрози зміни клімату для бідних верств населення і значно скоротити негативну емісію», - цитуються слова президента Світового банку Джим Ен Кіма.

Дослідження показали, що зміна клімату може скоротити кількість урожаю у всьому світі на 5% до 2030 року і на 30% до 2080 року. Крім того, збільшиться кількість хворих малярією, діареєю. До 2030 року в Африці ціни на їжу можуть піднятися на 12%, а до 2080 року - на 70%.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення