Світу загрожує епідемія жирної печінки: лікарі назвали симптоми

 Lenta.ru

Медики почали бити на сполох, стверджуючи, що світу загрожує епідемія жирної печінки. Цей стан особливо небезпечний тим, що якщо його не лікувати - можна зіткнутися з цирозом і раком органу. Профільні фахівці назвали важливі симптоми, які допоможуть виявити проблему вчасно.

Стеатоз печінки частіше діагностується у дорослих людей. Дане захворювання характеризується патологічним відкладенням жирових крапель в тканині. Вони в підсумку зливаються і скупчуються в великі маси. Пошкоджений орган не може справлятися зі своїми функціями, в результаті виникають найсерйозніші ускладнення.

Жирна печінка не завжди є наслідком нездорового способу життя, на здоров'я органу впливають також інші хвороби і ліки. Найнебезпечніше, що дана патологія може розвиватися довгий час, залишаючись непоміченою. При цьому той факт, що печінка накопичує жир, не означає, що вона сильно пошкоджена. При своєчасному виявленні проблеми можна домогтися істотного зменшення таких скупчень. При жирній печінці часто виникають болі у верхній правій частині живота, дифузна біль в підребер'ї, здуття, нудота і блювота. Також до симптомів захворювання відносять втому і анорексію.

У список ознак алкогольної жирної печінки потрапили жовтяниця, лихоманка і втрата ваги. До розвитку неалкогольного стеатозу призводять цукровий діабет, надмірна маса тіла, а також запалення шлунково-кишкового тракту, хронічний панкреатит, тривалий прийом лікарських препаратів, в тому числі стероїдних гормонів, хіміотерапія, аутоімунні захворювання та вірусні інфекції. Крім цього, патологія може виникнути в період вагітності.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення