Священик з Сибіру відкрив курси української мови

 Громадське.ТВ

Росіянин Олександр Філіппов заснував в Одесі храм Київського патріархату та відкрив при ньому курси української мови. Вже другий рік він постійно відправляє вантажі з допомогою українським воякам

Чому громадянин Росії став українським священиком, дізнавалася журналістка «Громадського радіо» Ганна Снєгіна.

Олександр Філіппов живе в Одесі з 90-х. Він народився в Сибіру, відслужив в російській армії, після чого зрозумів: ані до служби, ані додому повертатися не хоче. Тоді і обрав Одесу. Тут він отримав освіту психолога, а згодом пішов працювати в хоспіс. Саме тут Олександр зрозумів: його вміння слухати та допомагати словом стало при нагоді.

Саме так він прийшов до служіння в храмі. Спочатку організував невеличку каплицю при хоспісі. А вже за кілька років почав будувати храм в одному з спальних районів Одеси. Свій сан священика він свідомо отримав у єпархії Київського патріархату.

Саме коло нового храму – єдиного на весь район – стали гуртуватися волонтери. А згодом сюди почали приїжджати у відпустку солдати, —  розповідає Олександр Філіппов.

«Мы их принимаем здесь, делаем тут 2-3 дня приятных выходных для них, грузим им помощь. Я много трудился над тем, чтобы люди могли лично защитникам своим отдавать в руки помощь, вот такой формат, и он у нас существует. В следующий раз мы на Рождество ждем гостей», — каже він.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення