"Такого ще не було": виживший боєць "Вагнера" ​​розповів деталі розгрому в Сирії

 Обозреватель

У мережі з'явився аудіозапис інтерв'ю одного з найманців з ПВК "Вагнер", який вижив під час атаки американських військ у Сирії 7 лютого.

Матеріал опублікував на YouTube соратник терориста Ігоря Стрєлкова (Гіркіна) Михайло Полинков, якому вдалося поговорити з бойовиком у госпіталі.

Найманець пояснив, що перед тим як потрапити до Сирії бійці укладають контракт із якоюсь фірмою "Європоліс" як "господарники, геодезисти, топографісти"

"Відмовляємося від орденів, медалей, і їдемо в Сирійську арабську республіку, тільки не "за власним бажанням", а "ознайомитися з політичною атмосферою", - розповів він.

За його словами в той день під удар потрапили три загони, приблизною кількістю по 350 осіб кожний. Зокрема група найманців, які раніше воювали на Донбасі на стороні терористів "Л/ДНР". Всього втрати найманців могли скласти близько 700 осіб.

"Танковий підрозділ був, тилові всякі, артдивізіон, міномети...", - пояснив терорист.

Він розповів, що вони форсували річку Євфрат за кілька днів до зіткнення з американськими військами, а на вечір 7 лютого біля них був "запланований штурм", який і закінчився повним розгромом.

"Американці в будь-якому випадку знали, що там росіяни... Там тільки одна російська мова в ефірі була", - пояснив терорист, наголосивши, що "втрати в Сирії були кожне відрядження, але такого ще не було ніколи".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення