Таліби підбили американський винищувач F-16 в Афганістані

 РИА Новости

Винищувач F-16 ВПС США був обстріляний групою бойовиків на сході Афганістану, передає агентство Франс-Прес з посиланням на американських військових.

Інцидент стався у вівторок 13 жовтня в повіті Саїд-Карам провінції Пактія, значна частина якої знаходиться під контролем талібів. Повідомляється, що літаку вартістю більше $ 100 млн було завдано значної шкоди. Перш ніж повернутися на базу, F-16 був змушений скинути підвісні паливні баки, ракету класу "повітря-земля" і дві некеровані бомби.

Того ж дня бойовики заявили, що збили літак, і опублікували в Twitter фото боєприпасів, скинутих з літака. Після цього військові США повідомили, що літак не був збитий, але підтвердили факт обстрілу."

13 жовтня літак F-16 ВПС США потрапив під обстріл із стрілецької зброї в провінції Пактія в Афганістані. Вогонь із землі пошкодив один з стабілізаторів літака і один з боєприпасів. Пілот скинув два паливні баки і три боєприпаси і потім благополучно повернувся на базу. Пілот травм не отримав ", - прокоментували американські військові

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення