Танкової армії недостатньо: Фельгенгауер оцінив ризик великого походу Росії на Україну

Час для зимової наступальної кампанії Росії в Україні проходить. Щоб розпочати повномасштабний наступ в Україні, Росії доведеться задіяти по-справжньому великі сили. Таку думку висловив російський військовий експерт і журналіст Павло Фельгенгауер.

Коментуючи заяву Президента Порошенка про те, що в поточному році загроза відкритої війни з Росією більше, ніж у попередньому, експерт сказав: "Напевно, він трохи перебільшує – думаю, в минулому році ризик був не меншим".

Фельгенгауер додав: "Зараз ситуація така, що великомасштабні бойові дії можливі, але час на проведення зимової кампанії проходить. У минулому році саме в цей час року в розпалі була зимова кампанія, були захоплені залишки терміналу Донецького аеропорту, йшли бої за Дебальцеве. Починати треба було раніше, в січні. Тому я підозрюю, що зимової кампанії може і не бути. Навесні теж можна починати, але це не дуже добре. Ймовірно, буде відкладатися на літо".

У той же час експерт підкреслив: "Така широкомасштабна війна – це дуже серйозне політичне рішення. На це треба зважитися. Тому що українські збройні сили, як показало минуле літо і бої під Марїнкою, набагато краще підготовлені, ніж в 2014 році або на початку 2015. Прорвати фронт малими силами не вийти".

Фельгенгауер розповів про те, що в даний час на Донбасі знаходиться танкова армія – "600 танків, тисячі одиниць іншої бронетехніки, артилерії і всього, що належить танкової армії. Близько 40 тисяч вояків – добровольців, місцевих, не місцевих під російським керівництвом. Це наступальна з'єднання з двох корпусів – луганського та донецького". "Але сама по собі вона теж недостатня. Якщо серйозно, масовано проривати фронт, треба задіяти значно більші сили. Потрібно ще два фронти, які стоять за спиною цієї армії – центральний і південний. Щонайменше 150 тисяч чоловік. Плюс авіація", - сказав він.

І додав: "В такому випадку треба вже не просто відбивати якийсь населений пункт або висоту, а виходити на Дніпро на всьому протязі і, може бути, просуватися на південь, до одеси і Придністров'ю".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення