Телескоп Hubble показав найсамотнішу галактику Всесвіту

 Lenta.ru

Космічний телескоп Hubble зробив знімок найсамотнішої галактики у Всесвіті. Про це повідомляється на офіційному сайті орбітальної обсерваторії.

Невелика спіральна зоряна система MCG + 01-02-015 знаходиться в сузір'ї Риб. Щільність матерії в навколишньому її просторі становить близько одного атома на кубічний метр.

На відміну від більшості галактик, які розташовані вздовж галактичних ниток, MCG + 01-02-015 знаходиться в порожніх просторах між ними.

Якби Чумацький Шлях був там же, де MCG + 01-02-015, наземні астрономи змогли б побачити навколишні зоряні системи тільки в 1960-х роках, з появою відповідних засобів спостереження

Телескоп Hubble запущений в космос 24 квітня 1990 за допомогою шаттла Discovery. На наступний день обсерваторія вийшла на розрахункову низьку навколоземну орбіту і приступила до роботи.

Маса Hubble досягає 11 тонн. Його сходження з орбіти, як очікується, відбудеться не раніше 2030-го. Обсерваторія здатна досліджувати космос у видимому, інфрачервоному та ультрафіолетовому діапазонах випромінювання.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення