Тенор Пласідо Домінго залишає провідну оперу США через секс-скандал

 Апостроф

Іспанський оперний співак Пласідо Домінго, звинувачений раніше в сексуальних домаганнях, залишає нью-йоркську Метрополітен-оперу. В одному з найпрестижніших театрів світу тенор виступав більше 50 років.

Про це 78-річний Домінго заявив 24 вересня, хоча сам, як і раніше, відкидає пред'явлені йому звинувачення. Слова артиста підтвердили і представники Метрополітен-опери.

Примітно, що на середу, 25 вересня, у стінах театру запланована прем'єра опери "Макбет", заснованої на трагедії Вільяма Шекспіра. Пласідо Домінго мав виконати в ній провідну партію, проте його вихід на сцену не відбудеться: "Моя участь у постановці відверне увагу від старанної праці моїх колег - як на сцені, так і за лаштунками", - зазначив тенор в ході генеральної репетиції.

За роки кар'єри співак виконав понад 100 провідних оперних партій, відкривав сезон в Метрополітен-опері не менше 20 разів, а загалом виступав на сцені провідного театру США 51 рік. Нещодавно Домінго звинуватили в сексуальних злочинах, нібито скоєних ще в кінці 80-х. Про них заговорили відразу дев'ять артистів, які перетиналися раніше з іменитим колегою.

Як зазначили обвинувачі Домінго, в низці інцидентів сексуального характеру після спроби дати відсіч тенору їх кар'єри нібито були зруйновані. Сам артист став оскаржувати ці заяви на свою адресу і висловив стурбованість тим, що "людей засуджують без відповідних процедур".

Модель Джош Клосс звинуватив співачку Кеті Перрі в сексуальному насильстві. 34-річний чоловік розповів, що співачка стягнула з нього штани і нижню білизну, щоб показати юрбі людей його геніталії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення