Тепер світ захоплює Covid-штам "Омікрон": Джо Байден закликав робити щеплення-підсилювачі

Адміністрація Сполучених Штатів ухвалила призупинити прийом приїжджих із восьми африканських країн через ризик поширення нового штаму коронавірусу. Про це повідомляє Голос Америки.

З понеділка Сполучені Штати відмовлятимуть у в’їзді подорожнім з Південної Африки, Ботсвани, Зімбабве, Намібії, Лесото, Есватіні, Мозамбіку і Малаві.

Заборона не поширюється на громадян та постійних жителів США, але при в’їзді в країну вони муситимуть надати негативний тест на COVID-19.

Зазначається, що адміністрація США ухвалила це рішення після консультацій з південноафриканськими вченими та заяви Всесвітньої організації охорони здоров’я про занепокоєння новим штамом, який назвали "Омікрон".

Вакцина від нового штаму коронавірусу Омікрон буде готова в кращому випадку до літа 2022 року, оскільки фармацевтичним компаніям потрібен час на створення препаратів. Про це написав колишній радник робочої групи по боротьбі з COVID-19 при Білому домі Енді Славітт в Twitter.

У свою чергу президент США Джо Байден закликав робити щеплення-підсилювачі. Він також наголосив на тому, що інформація щодо нового варіанту "має зробити очевиднішним ніж будь-коли, чому ця пандемія не завершиться, поки ми не будемо мати глобальні вакцинації".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення