Теракт у Відні: поліція розкрила інформацію про особу вбитого терориста

Теракт у Відні, в результаті якого загинули чотири людини і ще 17 отримали поранення, здійснив 20-річний Фейзулай Куйтіма. Він є громадянином Австрії і Північної Македонії, засуджений в Австрії за участь в діяльності терористичної організації. Про це повідомляє видання Kronen Zeitung.

Зазначається, що 25 квітня 2019 року молодика засудили до 22 місяців тюремного ув’язнення за те, що збирався виїхати до Сирії і приєднатися до терористів “Ісламської держави”. 5 грудня 2019 року його звільнили умовно-достроково.

Нагадаємо, що теракт у Відні стався ввечері 2 листопада. Близько 20:00 за місцевим часом злочинці відкрили стрілянину в шести різних місцях у Відні. В результаті теракту загинули четверо осіб: двоє чоловіків і дві жінки. Відомо, що одна з жертв теракту працювала офіціанткою. Ще 17 осіб, в тому числі 28-річний поліцейський, отримали поранення і зараз знаходяться в лікарнях. Семеро постраждалих - у критичному стані.

Терористів було близько десяти осіб. Всі вони були дуже добре озброєні і професійно підготовлені.

Провину за теракт у Відні взяли на себе прихильники ІД. Джихадисти назвали стрілянину у Відні розплатою за участь Австрії в коаліції США проти Ісламської держави.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення