Терористи "ДНР-ЛНР" знайшли новий спосіб порушувати Мінські угоди

 Канал 24

Ситуація в зоні АТО залишається напруженою, хоча супротивник не веде активних дій. Працюють диверсійно-розвідувальні групи.

Про це повідомив кореспондент Олексій Кондаков.

Бійці кажуть, що й це може вилитись у серйозну проблему, адже ворожі формування таким чином виявляють позиції наших військових.

Окрім того, стабільними є обстріли від ворога із мінометів 82 калібру. Снаряди не розриваються на землі, зачіпаючи гілля дерев. Тож спостерігачі ОБСЄ по приїзді не можуть зафіксувати фактів обстрілу.

"Це не доведено, але, скоріше за все, працювали мінометами, розміщеними на пересувній платформі. Один-два постріли — і вони їдуть", — розповів боєць 92 бригади із позивним "Серафим".

Особливо виразні такі випадки на позиціях наших військових поблизу села Трьохізбенка, що на Луганщині. Тут стоїть уже легендарна 92 бригада.

Гріються хлопці дровами, а сплять у бліндажах. Незважаючи на те, що це один з найнебезпечніших рубежів, мають друзів серед місцевих. Щоправда не людей. Жителі тут переважно з проросійською позицією.

Від нудьги хлопці рятуються гумором та роботою. Незважаючи на перемир'я, ніколи не втрачають пильності, адже тут дня не минає без ворожого обстрілу.

Відколи запрацювали мінські угоди про припинення вогню, позиції українських військових чи не щодня штурмують диверсійні групи.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення