Терористи на Донбасі застосували заборонену зброю: сили АТО зазнали втрат

 Обозреватель

У результаті бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі за минулу добу один український військовослужбовець загинув, ще один воїн отримав поранення.

Про це на своїй сторінці в Facebook інформує прес-центр штабу АТО.

"Оперативна ситуація у районі проведення АТО залишається неспокійною. Підрозділи російсько-окупаційних військ не залишають спроб спровокувати українських воїнів на порушення досягнутих домовленостей про припинення вогню. У порівнянні з двома попередніми днями, кількість обстрілів зі сторони незаконних збройних формувань вчора знову збільшилася", - сказано в повідомленні.

"За минулу добу підконтрольні Росії озброєні банди 25 разів відкривали вогонь по підрозділах ЗСУ. Тричі, обстрілюючи наші опорні пункти, противник застосовував міномети. З сумом повідомляємо, що в результаті бойових дій один військовослужбовець ЗСУ вчора загинув. Ще один український воїн отримав поранення", - додали в штабі спецоперації.

На приморському напрямку 6 липня було зафіксовано 11 атак зі сторони бойовиків.

"Зі стрілецької зброї та гранатометів окупанти били по опорних пунктах сил АТО в районі Широкиного, Лебединського, Водяного, Гнутового, Павлополя, північніше - біля Новотроїцького та Мар'їнки. Окрім того, поблизу Широкиного бандити відкривали вогонь з 82-мм мінометів, а ввечері неподалік Павлополя застосували заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 мм", - заявили військові.

На донецькому напрямку напередодні було зафіксовано вісім збройних провокацій терористів.

"Зранку та вдень загарбники сконцентрували свій вогонь у північному передмісті тимчасово окупованого Донецька. Там противник неодноразово відкривав вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів й час від часу - з озброєння БМП по оборонних укріпленнях українських армійців в районі Авдіївки, Опитного, Пісків та Невельського. Вже пізно ввечері окупанти здійснили щільний обстріл позицій сил АТО в районі Троїцього, що на межі Донецької та Луганської областей. Там найманці застосували міномети калібру 120 мм, озброєння БМП, гранатомети різних модифікацій та великокаліберні кулемети", - йдеться у зведенні АТО.

На Луганщині в четвер бойовики шість разів обстрілювали опорні пункти ЗСУ.

"Під вогонь противника з гранатометів та інших зразків піхотного озброєння вчора потрапили підрозділи ЗСУ, які тримають оборону в районі Старого Айдара, Жовтого, Станиці Луганської, Дінця і Кримського", - резюмували в штабі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення