Терористи підтягують танки та "Гради" - Тимчук

 Facebook

В зоні АТО спостерігається чергова ескалація конфлікту. Про це на своїй сторінці у Фейсбук пише координатор групи Інформаційний спротив Дмитро Тимчук.

"Російсько-терористичні війська збільшили інтенсивність обстрілів, використовуючи стрілецьке озброєння, ПТРК, 120-мм міномети, бронетехніку. Протягом доби бойовики «традиційно» обстріляли позиції сил АТО в районі Піски, Дослідне, «Зеніт», Бутівка, південної та східної околиць Авдіївки, схід Новгородського (тут бойовики використовували ББМ - вогонь вівся з штатного озброєння БТР), північно-схід Новоселівки, в районі Мар'їнки. Обстріли велися переважно з великокаліберних кулеметів і гранатометів (в основному з АГС-17 і СПГ-9), крім того, зазначалося використання терористами 82-мм і 120-мм мінометів . В районі Мар'їнки «працювали» снайпери, снайперський вогонь, а також вогонь з мінометів та гранатометів вівся з терикону. В районі Розсадження – Скелевое противник вів вогонь із станкових гранатометів. Крім того, дві групи піхоти бойовиків, що засіли в посадках на нейтральній смузі, вели обстріл з стрілецьких озброєнь, РПГ і підствольних гранатометів. В районі Зайцево – Жованка фіксувався інтенсивний мінометний вогонь (82\120-мм) з боку бойовиків. Терористи намагалися масованим вогнем «видавити» підрозділи українських військ з займаних позицій. В результаті відкриття вогню у відповідь зав'язався бій", - розповів Тимчук

За словами Дмитра Тимчука, в районі Гнутово – Талаківка бойовики вели вогонь з мінометів з боку Комінтернове і Заїченко, двічі противником застосовані мобільні ЗУ.

У проміжку між Пришибом і Червоним Лиманом, по всій смузі Трьохізбенка – Слов'яносербськ спостерігається різка активізація бандформувань. Вогонь з їх боку ведеться з гранатометів, стрілецького озброєння, відкривався вогонь з 120-мм мінометів ( через р. Сіверський Донець). Поступово терористи концентрують в районі Горлівки, крім розгорнутої раніше «мотострілецької бригади» «ДНР», додатково кілька посилених рот і батальйонів. Зокрема, два таких підрозділи розгорнуті у схід Горлівки, у бік Пантелеймоновки та Ясинуватої; ще один підрозділ - посилений батальйон - фактично являє собою резерв і розгорнуто в районі Єнакієвого – Макіївка.

Це угруповання підсилюють бронегрупи, включаючи танки і артилерійські групи. Частина сил і засобів висунуті вперед – район н. п. Гольмовский, Байраки. У Петровському районі Донецька фіксується переміщення сил і засобів терористів – за добу зафіксовано переміщення бронегрупи (4 од. БМП-2) і мобільного вогневої групи (5 од. 82-мм мінометів на вантажівках). Обидві групи висувалися у напрямку до залізниці, північніше Вуглегірської вулиці. У посадках на північний захід від проспекту Шведова фіксується гаубична батарея бойовиків (6 гармат 122-мм гаубиць Д-30), замаскована на позиціях, в цьому ж районі ідентифіковані 2 танка. 2 од. РСЗВ БМ-21 «Град» бойовиків потай висунулися між Веселим і Заїченко. У цьому ж районі спостерігається посилення правого флангу формувань терористів в загальному напрямку на Талаковку (район Заїченко перекинуто до 6-і БМП-2 і МТ-ЛБ). Схід Саханки виявлені обладнані вогневі позиції для буксируемої артилерії (поки не зайняті).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення