The Economist: Корупція в Україні є більшою загрозою, ніж «русский мир»

 The Economist

Захід має всі шанси допомогти Україні з двома основними проблемами - корупцією і війною на Донбасі, повідомляє The Economist

Зазначається, що ЄС і США зосередили свою увагу на Кремлі і військовій агресії на Донбасі, хоча проблеми всередині України не менш серйозні і руйнівні.

Оглядач The Economist наголосив, що Майдан поклав початок докорінним перетворенням пострадянського ладу і становленню європейського суспільства, заснованого на верховенстві права і закону. Проте корупція і «русский мир» Володимира Путіна значно перешкоджають утвердженню ліберальної демократії.

Наразі українська держава, копіюючи роки РФ, має розгалужену систему корупційних зв'язків. Головна мета мафії, яка керує країною, - створення російського трансплантанта і дерибан грошей. Олігархи і зараз домінують в економічному і політичному житті.

Тому Захід повинен терміново допомогти Україні у боротьбі з корупцією. Іноземні держави можуть впливати на вирішення схожих проблем, як це, наприклад, було в Гватемалі. Під егідою ООН туди відправили чимало адвокатів і правозахисників, які змогли врегулювати катастрофічну ситуацію в країні.

Українські групи громадянського суспільства також просять допомоги ззовні. Західні донори зараз пропонують поповнити зарплати українських чиновників, щоб приборкати їхню «любов» до хабарів.

Крім того, інвестиції у розвиток незалежних українських ЗМІ також повинні бути в пріоритеті, незважаючи на інформаційну війну Кремля, яка не припиняється на жодну хвилину. Санкції проти певних каналів, які транслюють російський продукт, як ми бачимо, не надто дієві.

Водночас бюджети Радіо Свобода і BBC в країні істотно скорочувалися протягом років.

У виданні зазначають, що Майдан вийшов на вулиці Києва, щоб отримати істотні зміни в країні. І багато з тих демонстрантів зараз дуже незадоволені ситуацією. Вони чекають від Європи реальної допомоги затвердження ліберально-демократичної системи і боротьби з Путіним на Донбасі, а не просто базікання.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення