The New York Times: США планують відкрити новий фронт у Сирії

 

Очолювана США міжнародна коаліція по боротьбі з Ісламською державою готується відкрити новий фронт на північному сході Сирії з метою встановлення контроля над містом Ракка, який є фактичною столицею ісламістів, пише з посиланням на американські урядові й військові джерела видання The New York Times.


За інформацією джерел, президент США Барак Обама минулого тижня дозволив Пентагону надавати боєприпаси і деяке озброєння бійцям помірної сирійської опозиції, а також підтримав ідею інтенсифікації бомбардувань позицій ІД з авіабази в Туреччині.


Відзначається, що ця військова операція буде проводиться далеко від дій російської авіації в Сирії, яка бомбардує всі угруповання, що воюють з режимом місцевого президента Башара Асада.


У свою чергу агентство Reuters повідомило, що США розглядають можливість розширення підтримки сирійських повстанців, які ведуть боротьбу проти ІД, щоб вони змогли вибити бойовиків зі стратегічно важливих територій на кордоні з Туреччиною.


Також джерела агентства припустили, що Іран та Ліван при підтримці авіаударів Росії мають намір захоплювати у сирійської опозиції раніше відбиті в Асада території, а не боротися з ІД.


Нагадаємо, 30 вересня світові ЗМІ повідомили, що Військово-повітряні сили Росії здійснили в Сирії перші авіаудари. Як йдеться у повідомленні, авіанальоти були здійснені в районі сирійського міста Хомс.


Міністерство оборони РФ підтвердило, що таку операцію справді розпочато.


Раніше Кремль у зв'язку з початком своєї повітряної операції зажадав від Білого дому припинити польоти його ВВС в Сирії, проте географію запланованих ударів російська влада при цьому не уточнила.





Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення