Тільки 20% російських авіаударів в Сирії були по позиціях ІД – звіт Мюнхенської конференції

 СЕГОДНЯ

Росія як і раніше активно бере участь у війні в Сирії, намагаючись повернути собі лідируючу роль на світовій арені і зламати те, що російський міністр оборони Шойгу недавно назвав "ланцюгом кольорових революцій", що поширюються на Близькому Сході і Африці". Але лише 20% російських авіаударів в Сирії в 2016 році припали по позиціях "Ісламської держави". Для порівняння, Туреччина в 73% випадків бомбила ІГ, а коаліція США і країн ЄС – в 94%.

Про це йдеться в третьому виданні доповіді "Post-Truth, Post-West, Post-Order?", опублікованій напередодні проведення 53-ої Мюнхенській конференції з безпеки.

"В останні місяці не спостерігається чітких результатів на полі бою, а дипломатичне вирішення залишається недосяжним. Жодна з трьох угод про припинення вогню не тривала так довго, щоб продовжити переговори про мирне врегулювання. Починаючи з вересня, три резолюції Радбезу ООН були провалені через вето Росії та Китаю. Після шести років порожніх закликів до Асада, що переступив червоні лінії і закони без будь-яких наслідків, піти у відставку, непотрібних засідань Радбезу ООН, міжнародне співтовариство не стало ні на крок ближче до політичного врегулювання", – йдеться в доповіді.

За підтримки Ірану і Росії, президент Асад недавно досяг своєї найбільш значущої перемоги: з падінням Алеппо режим контролює чотири основних міста.

"Помірні опозиційні сили значно ослабли після того, як Туреччина припинила свою військову допомогу для повстанських угруповань в Алеппо і пішла на зближення з Кремлем. В цей же час увага Саудівської Аравії і ОАЕ переключилася на події в Ємені, що ще більше зміцнило позиції Асада. Населення Сирії заплатило за це руйнівну ціну. Більше половини жителів були змушені покинути свої будинки. Загальне число загиблих за різними оцінками зросло до 400 тис. осіб", – написано в документі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення