Мафія перемогла активістів: віднині зупинити незаконне будівництво може лише суд

З 1 червня без рішення суду незаконне будівництво призупинити неможливо. Про це на власній сторінці у Facebook написав радник столичного міського голови у КМДА Дмитро Білоцерковець.

"Тепер важлива інформація для всіх активістів - якщо ви будете в рамках моніторингу виявляти порушення на скандальних будівництвах, то повинні пам'ятати, що містам обмежили можливості оперативної реакції на беззаконня, якщо це стосується декларацій та дозволів на будівництво в рамках СС1 і СС2", - йдеться у повідомленні.

За даними Білоцерковця, аналогічна ситуація виникла з повноваженнями держави у тих випадках, коли йдеться про масштабне будівництво з класом наслідків СС3. В цому випадку потрібно робити позов до суду, який буде "йти від уповноваженого органу Кабінету міністрів".

"Наприклад, забудовник отримав дозвіл на будівництво 4-х поверхів. В рамках моніторингу інспектори або активісти звернули увагу на те, що забудовник порушив і побудував шість поверхів та збирається будувати далі. Уповноважений орган міста готує позов до суду, де в уповільненому режимі справа може розглядатися нескінченно. За цей час забудовник, швидше за все, зможе побудувати навіть 100 поверхів", - доповнив Дмитро Білоцерковець.

За даними радника столичного міського голови, тепер неможливо не те що видати припис на призупинення робіт, але і провести якусь перевірку на дотримання фактичного будівництва виданим документам.

Нагадаємо, що так звані класи відповідальності СС1, СС2, СС3, про які згадує Дмитро Білоцерковець, визначаються під час надання будівельній компанії відповідної ліцензії в залежності від масштабів та складності об'єкта.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення