Тимчук назвав дві головні мети Путіна в Україні в 2014 році

 Апостроф

Головною метою Кремля в 2014 році в Україні були Харків та Одеса – саме там була розгалужена ударна група російських агентів, які намагалися дестабілізувати ситуацію в цих регіонах.

Про це розповів в інтерв'юю "Апострофу" координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат і член оборонного комітету Верховної Ради Дмитро Тимчук.

За його словами, Кремль кинув основні сили, щоб посіяти хаос в Одесі і Харкові, в той час як на Донбасі основний упор не так робився.

"Ми дуже швидко зрозуміли, спілкуючись з нашими друзями зі спецслужб, що навіть в ситуації Сходу України все одно ниточки ведуть до Криму. Це структурний підрозділ ФСБ, який входив до складу Чорноморського флоту РФ. Номінально це була військова контррозвідка, але насправді вони займалися агентурною, розвідувальною і підривною діяльністю проти України. Через них йшло фінансування і кримських, і харківських [агентурних мереж]. До речі, Донецьк і Луганськ сильно не охоплювалися. Головний наголос був на Харків і Одесу. Тільки завдяки волі випадку і патріотизму місцевих жителів "російська весна" не охопила ці міста. А Донецьк і Луганськ якраз не були в дуже серйозній російської агентурній мережі", – сказав Тимчук.

Він зазначив, що головне "коріння кремлівського зла" було в Криму, звідки і повинна була початися дестабілізація України. Нардеп підкреслив, що саме звідти виходила головна російська загроза для інших регіонів України, в тому числі і для Сходу країни.

У подібному дусі раніше висловлювався голова Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння, військовий експерт Валентин Бадрак. Він також вважає, що Донбас не був основною метою Путіна. Експерт упевнений, що Донбас не був основною метою Путіна. Експерт упевнений, що в першу чергу Кремль зацікавлений у наступі на українську політику, щоб отримати в Києві слухняну йому владу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення