Тисяча волонтерів-іноземців приїдуть в Україну вчити дітей англійською мовою

 СЕГОДНЯ

Волонтерський проект GoCamp супроводжує посольство США, АП, Міносвіти, Мінінфраструктури, МЗС і депутати. У минулому році навчання пройшли 9 тис дітей з 126 шкіл зі всієї України

У понеділок, 10 жовтня, стартує конкурсний відбір серед українських шкіл, які хочуть у себе прийняти іноземного волонтера для навчання дітей. Починаючи з кінця травня, дітки віком від 10 до 15 років в пришкільних таборах будуть навчатися англійською мовою за такими напрямками: STEAM (наука, технологія, інженерія, мистецтво і математика); громадянська освіта; лідерство і кар'єра; спорт і здоров'я.

Допомагати відбирати школи буде посольство США і Міносвіти. Минулого року, за словами директора Global Office Оксани Нечипоренко, яка супроводжує проект, після такого конкурсного відбору було відібрано 128 шкіл. Близько 80% волонтерів приїхали в Україну, відправилися в маленькі міста і села, і тільки 20% – до великих міст і обласних центрів. За літо цього року 120 волонтерів з 40 країн світу (які, до речі, приїхали в Україну за власний рахунок і жили в українських сім'ях) встигли навчити 9 тис дітей. На наступний рік в планах привезти тисячу волонтерів, щоб навчити 100 тис дітей.

"Міністерство допоможе підібрати школи (які приймуть у себе волонтерів ), – Сказала міністр освіти Лілія Гриневич. – Я хочу закликати всі школи України скористатися цією можливістю. Ми вже звернулися до посольств кількох країн за підтримкою. Вчителі (за допомогою волонтерів, які приїдуть в їх школи ) пройдуть окремий тренінг нових методик навчання англійської мови".

Також, за словами міністра, на днях з Китаю в рамках допомоги прийшло 23 тис. комп'ютерів. І після установки необхідного програмного забезпечення, в першу чергу ці комп'ютери відправляться в ті школи, які прийняли і приймуть іноземних волонтерів.

За словами нардепа Мустафи Найєма, який супроводжує цей волонтерський проект, в планах зробити його національним.

"Всього в Україні 1,5 млн дітей. Ми хочемо, щоб через 3-5 років пройшли кожен підліток пройшов цю програму. Ми хочемо, щоб цей проект став національним, щоб всі фінанси в цю ініціативу приходили з українського бізнесу", – сказав нардеп. За його словами, наші діти отримують можливість не тільки вивчати англійську мову, але ще і знайомитися із зовнішнім світом.

"Якби ми почали цей проект 10 років тому, у нас би не було війни, у нас би не було сепаратизму", – вважає Найєм.

За словами організаторів, величезною проблемою залишається небажання і страх іноземних волонтерів їхати на Схід. Тому в минулому році в табір під Києвом, в Ужгород та інші міста (приміщення для організації табору під Києвом надала АП) діток з Донбасу привозили – допомагало МВС. Всього навчання пройшли 308 дітей зі Сходу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення