Тисячі афганців вийшли на вулиці Кабула, протестуючи проти тероризму в країні

 РБК

Багатотисячні демонстрації проходять в афганській столиці. Як повідомило агентство Прес Хама в цілому близько 20000 пуштунів, таджиків, хазарейців, узбеків вийшли на вулиці Кабула. Вони вимагають знайти і покарати винних у вбивстві сімох хазарейців, тіла яких були знайдені в минулу неділю в провінції Забуль на півдні країни. Протестуючі звинувачують у злочині бойовиків руху "Талібан" і стверджують, що "уряд підтримує їх".

Незважаючи на дощ, афганці, в рядах яких багато жінок, попрямували до президентського палацу, закликаючи приєднатися до їх ходи. Демонстранти несуть труни з останками загиблих, в числі яких дитина і дві жінки, а також їх фотографії.

Місія ООН зі сприяння Афганістану (ЮНАМА) вже назвала інцидент "військовим злочином".

"Ці безглузді вбивства повинні бути зараховані до військових злочинів, а винні в них повинні бути покарані", - заявив глава ЮНАМА Ніколас Хейсом.

Хазарейці, які сповідують переважно іслам шиїтського толку, нерідко ставали жертвами радикальних ісламістів, у тому числі руху "Талібан" і "Аль-Каїди".

За даними ООН, близько 1500 мирних жителів загинули за першу половину 2015 року в результаті конфлікту в Афганістані, Більше 3 тисяч постраждали.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення