Тисячі біженців з Іраку відмовилися від життя в Фінляндії

 Reuters

Тисячі іракських мігрантів, які прибули до Фінляндії в 2015 році, добровільно відкликають прохання про надання статусу біженця та повертаються додому. Про це в п'ятницю, 12 лютого, повідомляє Reuters.

Вже більше 4 тисяч шукачів притулку забрали заяви, і влада очікує, що їх число досягне 5 тисяч. Всього за минулий рік в Фінляндію прибули майже 33 тисячі осіб, причому дві третини з них — молоді чоловіки. Саме вони і замислюються про повернення на батьківщину.

«Мій маленький син хворий, мені треба повернутися додому», — розповів іракець Альсаеди Хусейн під час відвідування туристичні агенції, де він купував квиток на літак в Багдад. Власник фірми, сомалієць Мухиадин Хасан пояснив, що він щодня продає від 15 до 20 квитків в це місто. Як пише Reuters, іракців серед бажаючих виїхати більшість (майже 80 відсотків), і велика частина з них купує квитки додому самостійно або звертається за допомогою в посольство своєї країни.

Найчастіше мігранти говорять про необхідність повернутися додому. У той же час деякі висловлюють невдоволення умовами життя у Фінляндії. «Кому-то їжа не подобається, кому-то занадто холодно, а хто не відчуває себе бажаним гостем», — розповів Хасан.

Нещодавно Фінляндія посилила правила для вимушених переселенців: тепер їм потрібно безоплатно відпрацювати певну кількість годин. Крім того, серед населення посилилися антимігрантські настрої, що також ускладнює життя біженцям.

За даними агентства, влада Фінляндії готувалися відмовити приблизно 20 тисяч переселенців, однак збільшення числа добровільних від'їздів може призвести до корекції цих планів

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення