Тисячі львів’ян провели в останній путь Василя Сліпака (відео)

 Zaxid.net

Сьогодні, 1 липня, у Львові поховали відомого оперного співака та бійця «Правого сектору» Василя Сліпака, який загинув від кулі снайпера в зоні АТО.

Прощання зі співаком розпочалось у храмі св. Петра і Павла, куди прийшли близько тисячі людей, серед них родичі, представники «Правого сектору» та інші добровольці.

Львів’яни мали зі собою квіти і прапори. У церкві співав львівський хор «Дударик», в якому Василь колись починав свою музичну кар’єру.

Коли винесли труну із храму на вулицю тисячі львів’ян аплодували і вигукували «Герої не вмирають!», частина людей стала на коліна.

«Василь був надзвичайно талановитим співаком, у нього був прекрасний бас-баритон і він вчив нові партії до опери «Хитрий лис». Був людиною, яка надзвичайно любила свободу, тому коли він сказав, що їде в Україну на війну, я не здивувався», – розповів колега і друг Василя співак Паризької опери Гійом.

В останню путь бійця-добровольця Василя люди провели аж до Личаківського цвинтаря, там його поховали. На кладовищі тисячі львів’ян виконали гімн України.

Нагадаємо, 42-річний Василь Сліпак був солістом Паризької опери, але покинув кар’єру, коли розпочалась російська агресія на сході України та служив у лавах «Правого сектору». Використовував псевдонім «Міф», який скорочено походив від слова «Мефістофель». У складі 7-го окремого батальйону ДУК співак служив до самої загибелі. Загинув 29 червня від кулі снайпера в Донецькій області. Петро Порошенко нагородив Василя Сліпака орденом «За мужність» посмертно.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення