Тягали по підлозі та били по обличчю​: У Москві поліція затримала журналіста-розлідувача "Медузи"

У Москві поліція затримала кореспондента відділу розслідувань «Медузи» Івана Голунова. Про це пише "Дощ" з посиланням на видання та адвоката Дмитра Джулая. Журналіст заявив, що йому підкинули невідому речовину.

Голунь був затриманий вдень 6 червня біля метро «Кольоровий бульвар», коли йшов на зустріч з "джерелом", пише «Російська служба Бі-бі-сі» з посиланням на адвоката Дмитра Джулая. За його словами, затриманий назвав інцидент провокацією і заявив, що оперативники спрацювали «дуже незграбно».

Після затримання Голунова не дозволяли зв'язатися з близькими, адвокатом або колегами більше 12 годин, повідомив Джулай. Згідно з протоколом допиту, поліцейські волокли журналіста по підлозі, а один з них вдарив по обличчю. Вони відмовилися провести змиви з рук і зрізи нігтів, щоб перевірити, торкався чи Голунь до наркотиків або вживав їх.

У прес-службі московської поліції, не називаючи імені, повідомили, що в ході оперативно-розшукових заходів поліцейські затримали 36-річного москвича, у якого виявили п'ять згортків з порошкоподібною речовиною. У нього вдома знайшли ще три пакети і згорток, а також ваги. За висновком експерта, це близько чотирьох грамів метілефедрона (наркотик мефедрону). Наразі стосовно затриманого порушено кримінальну справу про підготовку до збуту наркотиків у великих розмірах.

«Ми знаємо, що в останні місяці Вані надходили погрози; знаємо, в зв'язку з яким розслідуванням, здогадуємося, від кого», - заявила редакція «Медузи», не уточнюючи деталей.

Іван Голунь - один з найвідоміших російських журналістів-розслідувачів. Він працював в «Відомостях», Forbes, РБК, «Слона» і на Дощі, в останні роки займався розслідуваннями в «Медузи». Його останній матеріал присвячений «чорним кредиторам» Москви, ще він писав, зокрема, про російський ритуальний ринок та щодо утилізації сміття.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення