Томбінський звинуватив українську владу у зволіканні зі створенням Антикорупційного агентства

 Лівий берег

Закон про це Агентство ухвалили півроку тому

Голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський вважає, що українська влада зволікала зі створенням Національного агентства запобігання корупції, яке є важливим для безвізового діалогу Києва та Брюсселя. Про це він заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Закон про це Агентство ухвалили півроку тому. Була створена конкурсна комісія, яка мала обрати п'ятьох членів, а вона обрала лише трьох. Це не дає впевненості в загальному процесі", - сказав дипломат.

Він також зазначив, що цей орган є одним з елементів загальної картини того, як Україна планує боротися з корупцією.

"Навіщо чекали стільки часу і навіщо все робити останньої миті, під таким тиском? Немає впевненості всередині України, що це потрібно передусім не ЄС, а самій Україні", - наголосив Томбінський.

Дипломат висловив переконання, що всі українські політики усвідомлюють одну з найбільш серйозних проблем - корупцію, яку варто викорінити.

"Я за три роки в Україні не чув від жодного з політичних діячів висловлювання про те, що в Україні немає корупції і з цим усе добре. То навіщо здійснювати кроки на цьому шляху під зовнішнім тиском? Чому ж не зробити це самим усередині країни? Мені здається, краще звітувати перед Брюсселем про те, що Україна сама йде правильним шляхом, без будь-якого нагадування їй про це", - резюмував посол.

Як повідомляє прес-служба Міністерства юстиції, наступне засідання конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади членів Нацагентства з питань запобігання корупції відбудеться в п'ятницю, 18 грудня.

Нагадаємо, 11 грудня конкурсна комісія мала відібрати кандидатів на посади членів Антикорупційного агентства, але засідання завершилося скандалом. Авторитетна громадська ініціатива "Реанімаційний пакет реформ" визнала новостворене Антикорупційне агентство недієздатним і залежним від Кабінету Міністрів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення