Томенко заявив про нову бурштинову мафію

На заміну нинішній бурштиновій мафії чинна влада намагається сформувати свою. Про це пише на своїй сторінці у Facebook екс-нардеп Микола Томенко.

"Триває піар-кампанія щодо боротьби з нинішньою бурштиновою мафією. Натомість, не зроблено жодного кроку по визначенню правил роботи цього ринку. Сьогодні, майже після річної дискусії в порядку денному з'явився наш бурштиновий законопроект (зареєстрований під №1351-1, Томенко є одним із ініціаторів документу, - Ред.). Виникає запитання - чому досі цей закон не ухвалено й хто гальмує визначення правових засад у діяльності фактично цілої галузі економіки?", - пише Томенко.

Відповідь проста, підкреслює політик: йде пошук, як на заміну нинішній бурштиновій мафії сформувати свою - правильну мафію.

"Один із варіантів такого сценарію - створення єдиної державної структури, яка б мала монопольне право на продаж бурштину за кордон. Але тут біда - жадібність влади: не можуть поділити і погодити з Порошенком правильного очільника вже правильної бурштинової мафії. Синів та племінників у "любих друзів" Президента виявляється надто багато", - зазначає Томенко.

Тому, додає він, законопроект про видобування та реалізацію бурштину сьогодні майже останній в порядку денному, бо влада не збирається визначати єдині для всіх, конкурентні та легальні засади діяльності бурштинового ринку.

Нагадаємо, раніше "Надзвичайні новини" випустили сюжет про бурштинову мафію. Як вже зазначав генеральний прокурор Юрій Луценко, за рік незаконні добувачі бурштину заробляють суму, якої потребує військовий бюджет України. Більше читайте в матеріалі "Бурштин. Історія "кришування": хто далі прийде по "золото полісся"? (відео)"

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення