"Торнадівці" мали магнітні картки, які відкривали всі двері Лук'янівського СІЗО

 Depo

Екс-бійці "Торнадо", які вчинили бунт у Лук'янівському СІЗО, мали магнітні картки, які дозволяли їм виходити на вулицю

Про це заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос

"У всіх "торнадовців" були магнітні картки, які дозволяли їм вийти на вулицю. Не тільки ключі, а магнітні картки… На вулицю Дегтярівську. Коли ми спробували (пройти за допомогою карток - ред.) – всі двері відкривалися, всі вийшли", - сказав Матіос.

За його словами, співробітники Лук'янівського СІЗО за 1,5 року не провели у камері "Торнадо" жодного обшуку.

"Ми встановили осіб у Київському ізоляторі, які за весь період, а це 1,5 року перебування, не провели у камері "Торнадо" жодного обшуку, що передбачено щотижнево для того, щоб знайти заборонені речі і предмети. А якщо є дані, що там є заборонені предмети, необхідно проводити так званий "шмон", тобто обшук, з встановленням всіх місць, де вони можуть знаходитись", - розповів Матіос.

Окрім того, він додав, що після затримання "торнадівців" у київському СІЗО внаслідок одного з обшуків було знайдено 142 телефони.

Нагадаємо, 9 серпня засуджені екс-бійці батальйону "Торнадо" влаштували збройний опір у Лук'янівському СІЗО.

10 серпня двох працівників СІЗО відсторонили за допомогу екс-"торнадівцям".

14 серпня у ГПУ заявили, що під час обшуків у камерах Лук'янівського СІЗО, де сиділи колишні члени роти МВС "Торнадо", знайшли алкоголь, холодну зброю і нацистський прапор.

17 серпня у Мін'юсті повідомили про відставку начальника СІЗО, а також анонсували подальші кадрові зміни в керівництві ізолятора.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення