Торнадо і зливи вирують в 11 американських штатах, число жертв негоди досягло 43 осіб

 ТАСС

Влада 11 штатів США встановлює наслідки та підраховуює збиток, який завдали за останні чотири дні торнадо, рясні опади і снігові бурі. Число жертв стихійного лиха в понеділок зросла до 43 осіб.

Найбільше постраждав штат Техас, на який в минулу суботу обрушилися відразу дев'ять торнадо. Швидкість вихрових потоків в них досягала 322 км/год. Вони зруйнували і пошкодили в цілому 1450 будівель, головним чином житлових будинків.

Вихори зривали дахи будинків, валили дерева і стовпи ліній електропередач.

"Ми перенесли сильний удар, від наслідків якого будемо страждати ще довгий час", - констатував лейтенант поліції Педро Барино з Гарленда, передмістя найбільшого міста Техасу Далласа.

У Гарленді негода забрала життя восьми людей, ще 15 постраждали, знесено близько 600 будинків. У сусідньому місті Роулетт обійшлося без жертв, проте постраждали не менше 23 жителів, а в ряді районів на 24 години введено комендантську годину для припинення випадків мародерства.

Губернатор Техасу Грег Ебботт оголосив зоною стихійного лиха територію чотирьох округів.

"Якщо в цьому немає крайньої необхідності, не виїжджайте на дороги", - попередив він. У Міссісіпі з-за шквального вітру та повалених дерев обмежено рух на автотрасах. У штаті знеструмлено будинки, квартири і офіси понад 6,8 тис. споживачів. Надзвичайний стан введено в декількох районах Оклахоми, де сильні дощі укупі з наступом похолоданням можуть призвести до серйозних ДТП.

У цьому штаті без світла і тепла залишилися понад 60 тисяч будинків і підприємств. У Альбукерке (штат Нью-Мексико) потужний снігопад ускладнив у вихідні ситуацію на дорогах. За даними дорожньо - постової служби штату, несприятливі погодні умови викликали 178 аварій, в результаті яких постраждало 58 осіб.

Не краще становище в Теннессі, Арканзасі, Алабамі і в інших штатах. Синоптики попереджають, що період вкрай несприятливої погоди ще не завершився.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення