Трагедія на шахті на Львівщині: сім'ям загиблих гірників виплатять компенсації

 СЕГОДНЯ

У Львівській області – другий день жалоби через загибель двох гірників шахти "Лісова". На знак скорботи державні установи приспустили прапор з траурною стрічкою, а в регіоні скасують розважальні заходи.

Крім того, представники обласної влади пообіцяли виплатити по 100 тисяч гривень компенсації сім'ям загиблих. Також з рідними загиблих зустрівся президент України Володимир Зеленський.

Відзначимо, що сьогодні президент скликає засідання Ради Нацбезпеки та оборони. На порядку денному – проблеми вугільної галузі, повідомили в Адміністрації голови держави.

Нагадаємо, в ніч на середу, 29 травня, в селі Селець Сокальського району Львівської області на шахті "Лісова" ДП "Львіввугілля" на горизонті 242 м сталося обвалення породи. Під завалами опинилися двоє гірників: Михайло Турко і Михайло Павлик. Всього в шахті перебували 69 гірників (на аварійній ділянці – 21 гірник). Шахта працює в штатному режимі.

У зв'язку з цим поліція порушила кримінальне провадження за ч.2 ст.272 (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України. Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення