Трагедія в лікарні Каменського: з'явилися нові подробиці

 СЕГОДНЯ

У Дніпрі медики розповіли про стан пацієнток, яких привезли з Каменського після того, як сім осіб раптово захворіли після планових операцій – з симптомами важкого отруєння їх терміново доставили в обласну лікарню. Незважаючи на старання лікарів одна людина, 41-річна жінка, померла.

За словами лікарів, двох пацієнток вже виписали, а решта залишаються в реанімації. Медики припустили, що ускладнення міг викликати один з компонентів наркозу.

Фахівці МОЗ уже виключили помилку лікарів, але поліція продовжує розслідування. З лікарні, де стався інцидент, вилучили залишки препаратів і документи до них. Операцій там зараз не проводять.

Під наглядом медиків у Дніпрі залишаються четверо пацієнтів. 57-річна жінка перебуває у важкому стані – вона ледве встигла повернутися в свідомість після п'яти днів коми. Прогнозів по її одужанню лікарі не дають.

"Токсичний шок неясної етіології. Нирки, печінка, серце без ліків перестають працювати. Ось саме з цими симптомами поліорганної недостатності всі ці хворі", – пояснив головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

"І терміни придатності препаратів, і умови зберігання відповідали режимним положенням, які існують в лікарні. Ми визначили весь перелік тих препаратів, які застосовувалися під час наркозу. І направили екстрені повідомлення в усі лікувальні установи щодо заборони всіх цих препаратів", – додав Валерій Сердюк , директор Департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської ОДА.

Нагадаємо, шоста частина ліків в українських аптеках, за даними неофіційних джерел, – це фальшивка чи контрафакт. Стастіка ВООЗ трохи більше поблажлива – там кажуть, що кожен десятий медикамент підробка. В цілому Україна опинилася на сьомому місці в світі за кількістю зареєстрованих випадків фальсіфікакціі.

Також ми писали, як насправді лікар повинен призначати препарати . За правилами МОЗ, потрібно писати назву діючої речовини ліки, а не торгову назву.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення