Трагедія з дітьми у Києві: стало відомо про долю дівчинки, яка вижила (відео)

 Обозреватель

Для дочки 20-річної Владислави Подчапко, яка залишила своїх дітей одних у квартирі на 9 днів без їжі, знайшли опікунів.

"Її життю не загрожує нічого, вона видужує. Біля неї знаходиться індивідуальна няня, яка буде займатися і виконувати всі покладені лікарські призначення", - пояснила заступник головного лікаря Київської міської дитячої клінічної лікарні Альбіна Анісімова.

Дівчинку перевели з реанімації у звичайну одномісну палату. Медики кажуть, що у спілкуванні з дитиною уникають сімейних слів - згадок про маму, тата, брата. Також Аню за рекомендаціями психологів поки ізолювали від інших дітей. У соцслужбах вже знайшли для неї та її двомісячної сестрички Сонечки тимчасовий притулок - патронатну сім'ю.

"Вони пройшли вже навчання, підписали договір. Це не дитячий будинок сімейного типу, це невелика сім'я. Там будуть знаходитися наші діти. Ми плануємо дві дівчинки влаштувати разом", - говорить керівник служби у справах дітей Голосіївського району столиці Ірина Антошко.

Анюта із сестричкою будуть проживати у цій сім'ї, поки вирішується питання з батьківськими правами батька і матері. Опікунів вже попередили, що вони будуть виконувати обов'язки тимчасово.

"Вони не виступають у ролі батьків. Тобто чітко підписаний договір, як вони повинні себе вести. Щоб дитина до них не прив'язувалась", - зазначають чиновники.

Антон, від якого Влада народила третю дитину і з яким проводила час, коли кинула двох дітей на самоті, повинен довести, що він є батьком маленької дитини. Він планує реєстрацію вже цього вівторка, 13 грудня. На цьому ж тижні служба у справах дітей подає позов до суду про позбавлення батьківських прав матері і батька старшої дівчинки і померлого хлопчика.

Тим часом адвокат заарештованої після трагедії Владислави Трохимчук вже подав апеляцію на обраний судом запобіжний захід. Він переконаний, що перебувати у СІЗО його підзахисній не обов'язково, а її стан повинна досліджувати судово-психологічна експертиза.

"Версія слідства, що саме вона залишила дитину, але вона дійсно залишала тих дітей? Найпростіше зробити її у всьому винною", - говорить юрист Михайло Федоренко.

Померлого від голоду маленького Данилка у неділю відспівали і поховали у містечку Носівка на Чернігівщині. Там проживає двоюрідний дід малюка.

"Де Київ, а де ми! Ми багато чого не знаємо. Поховали хлопчика у закритій труні. Багато людей було", - розповіли місцеві жителі. Вдома родичів Данилка журналістам застати не вдалося - відразу після похорону всі родичі поїхали на ток-шоу на один зі столичних телеканалів.

Нагадаємо, що у Києві матір залишила малолітніх дітей одних у квартирі, у результаті хлопчик помер, а дівчинку у важкому стані госпіталізували до лікарні.

Як повідомляв "Обозреватель", 20-річну матір затримали поліцейські. Їй загрожує 8 років в'язниці. Виявилося, що весь цей час жінка проводила з коханцем.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення