Трамп покарав ВООЗ за коронавірусну кризу: подробиці

 Reuters

Президент США Дональд Трамп призупиняє фінансування Всесвітньої організації охорони здоров'я через нездатність припинити епідемію коронавіруса на початковій стадії, коли хвороба поширювалася лише в Китаї. Про це Трамп заявив прес-конференції в Білому домі.

"ВООЗ не впоралася зі своїм основним обов'язком і повинна нести відповідальність", - заявив американський лідер.

Він доручив своїй адміністрації припинити фінансування Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Трамп вбачає провину ВООЗ в тому, що вона була занадто поблажливою до Китаю вперше дні пандемії і не ввела заборону на поїздки до цієї країни. Більше того, президент вважає, що організації сприяла китайській "дезінформації" про вірус, в результаті якої кількість смертей була більшою, ніж могло б бути в іншому випадку.

Рішення глави американського Білого дому викликало осуд з боку президента Американської медичної асоціації д-ра Патріса Харріса. Він назвав такий захід "небезпечним кроком у хибному напрямку, який не полегшить перемогу над COVID-19". Доктор Харріс закликав Трампа змінити свою думку.

Станом на вівторок, 14 квітня кількість померлих в США від COVID-19 перевищила 25 тис. 700 осіб, більш ніж 600 тис. заразилися.

Через карантин економіка США виявилася підірваною, оскільки працівники компаній були відправлені додому, а підприємствам було наказано закритися. Мільйони американців втратили свої робочі місця.

Штаб-квартира ВООЗ знаходиться в Женеві. Сполучені Штати є найбільшим донором організації. У 2019 році їхній внесок склав понад 400 млн. дол. — це приблизно 15% бюджету ВООЗ.

Нагадаєм, два мільйони людей заразилися COVID-19.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення