Трамп жорстко відреагував на імпічмент (відео)

 CNN

Американський президент Дональд Трамп, якому нижня палата Конгресу США 19 грудня оголосила імпічмент, виступав у цей час перед своїми прихильниками в штаті Мічиган.

Голова Білого дому з театральною експресією заявив, що проти нього в Палаті представників не проголосував жоден республіканець.

Це, стверджує Трамп, значить, що Республіканська партія "ніколи не була настільки єдина, як зараз".

"Вони (демократи) затаврували себе вічним знаком ганьби... В умовах сьогоднішнього незаконного неконституційного і однопартійного імпічменту нікчемні демократи оголосили про свою глибоку ненависть і презирство до американського виборця", - заявив Трамп, кажучи про Демократичну партію.

На його думку, процес імпічменту - це "марш політичного самогубства", а він сам у результаті "все одно переможе". "Ви мої рейтинги бачили?" - риторично запитав Трамп, який продовжить управління державою.

У Білому домі назвали голосування "кульмінацією ганебного епізоду в історії нації" і висловили впевненість, що Сенат "відновить порядок і справедливість". "Американці не обдурені циєю ганебною поведінкою", - заявили там.

Нагадаємо, лише два президенти США були піддані процедурі імпічменту до Трампа: Білл Клінтон в 1998 році і Ендрю Джонсон в 1868-му. Обидва зберегли свої пости. Крім того, Річард Ніксон в 1974-му пішов у відставку, вирішивши не чекати оголошення імпічменту.

Процесом імпічменту у верхній палаті Конгресу США (Сенаті) керуватиме голова американського Верховного суду Джон Робертс. Для імпічменту там повинні проголосувати дві третини сенаторів - не менше 67.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення